Kersenfeest Driel beperkt aantal bezoekers door verplichte veiligheidsmaatregelen

Driel – Het jaarlijkse Kersenfeest in Driel wordt dit jaar gedwongen om het aantal bezoekers te reguleren door middel van ticketverkoop, maar alleen op de drukstbezochte feestavonden. De rest van de week blijft de feesttent volledig vrij toegankelijk. De meeste activiteiten die door de week georganiseerd zijn, blijven gratis, voor een aantal wordt er een kleine vergoeding gevraagd, zoals elk jaar. Het Kersenfeest Driel is en blijft een feest voor en door dorpsgenoten.

“Als bestuur hebben we elke optie bekeken om te voorkomen dat het open karakter van het Kersenfeest in gedrang zou komen met de invoering van de ticketverkoop”, aldus een bestuurslid van het Kersenfeest Driel. “Helaas hebben we geconstateerd dat dit niet haalbaar is binnen de gestelde eisen van de gemeente en politie. We begrijpen dat de ticketverkoop een verandering is waar niet iedereen op zit te wachten, wij voelen dit sentiment zelf ook, maar we moeten de veiligheid van onze bezoekers garanderen. We hopen op begrip van onze bezoekers en dat we er samen een geslaagd feest van kunnen maken.”

De invoering van de kaartverkoop komt voort uit een pakket aan aangescherpte veiligheidsmaatregelen van de gemeente en politie. Een greep uit de verdere gestelde eisen zijn onder andere een verdubbeling zijn van de aanwezige beveiliging en zal er gecontroleerde en beveiligde inloop van feestgangers plaatsvinden op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli. Het Kersenfeest Driel dient zich aan te passen aan alle nieuwe eisen, anders krijgt de organisatie geen toestemming om het feest te organiseren. Het bestuur staat met hun rug tegen de muur.

Het Kersenfeest Driel zal plaatsvinden van 25 juni tot en met 2 juli 2023. De ticketverkoop zal binnenkort van start gaan. Kaarten voor de vrijdagavond zijn €10 en voor de zaterdagavond €5. Het bestuur zal alle informatie over hoe en waar deze verkrijgbaar zijn zo spoedig mogelijk delen via de website en sociale mediakanalen. Het bestuur hoopt dat het Kersenfeest ondanks de beperkingen een gezellig en veilig feest zal worden.