Drielse Wielerronde weer vol in het zadel met jubileum-editie

Yes! Na een aantal coronajaren flitsen op zondag 2 juli weer wereldberoemde renners over het parcours van de Wielerronde van Driel. De klassieker krijgt bovendien een bijzonder tintje: in het kader van het 70-jarig jubileum zijn er verschillende side events, waarin professionele én recreatieve sporters kunnen laten zien wat ze waard zijn. Ben jij er ook bij?

De Drielse Wielerronde kent een rijke historie en is een van de belangrijkste pilaren onder het Kersenfeest. Na enige jaren van gedwongen afwezigheid als gevolg van het coronavirus, is de bekende wielerronde dit jaar weer terug, en hoe! De organisatie is als vanouds in handen van de lokale wielervereniging WTC De Betuwe.

Wedstrijdrijders
Uiteraard staat dit jaar weer de klassieke ‘Sportklasse’ wedstrijd op het programma. “Het leuke aan deze categorie is, dat naast doorgewinterde sportklasse-renners, ook atleten aan de start verschijnen die net zijn begonnen met competitief wielrennen”, vertelt Werner Smeenk van het organisatiecomité. 

Fietsen is voor iedereen!
“We willen de Drielenaren nog meer betrekken bij de ronde”, vervolgt Werner. “Daarom organiseren we ook een dikkebandenrace voor de jeugd tot twaalf jaar. Daarnaast is er een fun-klasse wielerwedstrijd waaraan je kan deelnemen als je ouder bent dan 15 jaar. Voor beide evenementen is deelname mogelijk zonder licentie. Vind je fietsen leuk en wil je een keer proberen hoe het is om een wedstrijd te rijden? Dit is jouw kans!”

Spectaculair rondje om de kerk
De 70e editie van de Drielse Wielerronde vindt als vanouds plaats op het traditionele parcours. De start is in de Kerkstraat. Daarna gaat het via de Molenstraat, Baltussenweg en Patrijsstraat weer terug naar de Kerkstraat. Kortom: een sportief schouwspel waarbij je als Drielenaar op de eerste rang staat. Waar zien we jou op 2 juli: in een van de spectaculaire bochten of bij de spannende finish?

Speciale jubileum-aftrap: hardloopwedstrijd voor jong en oud
Voordat uiteenlopende fietsbanden over het parcours zoeven, krijgen hardloopliefhebbers ruim baan. “De wedstrijden van 5 en 10 kilometer vormen een mooie uitdaging voor zowel de ervaren als beginnende hardloper. Dankzij de exacte tijdsregistratie zie je precies hoe snel je bent en kun jij jezelf uitdagen om jouw persoonlijke records te verbreken of je vrienden te snel af te zijn”, aldus Werner. “Voor de jongste hardlopers is er de Kidsrun. Een geweldige kans om op jonge leeftijd al kennis te maken met de spanning en het plezier van hardlopen. Uiteraard zijn er prijzen voor de beste drie dames en heren per afstand. Voor de Kidsrun is er voor iedere deelnemer een leuke herinnering.”

Programma Wielerronde en hardloopevent van Driel, zondag 2 juli:
10:00 – 12:00 uur Kersenrun voor jong en oud

  • Kidsrun 10:00 uur
  • 5k-run 10:30 uur
  • 10k-run 10:30 uur

Inschrijven? Maak het jezelf en ons makkelijk en kies voor de voorinschrijving via www.inschrijven.nl. Op de dag zelf is inschrijven ook nog mogelijk. Meld je ruim voor de wedstrijd bij de inschrijftafel in de Kerkstraat.

12:00 – 13:30 Dikkebandenrace voor de jeugd

  • Dikkebandenrace 5-6 jarigen 12:00 uur
  • Dikkebandenrace 7-8 jarigen 12:20 uur
  • Dikkebandenrace 9-10 jarigen 12:40 uur
  • Dikkebandenrace 11-12 jarigen 13:00 uur

Inschrijven? Meld je ruim voor de wedstrijd bij de jurywagen in de Kerkstraat.
Let op: elektrische fietsen, racefietsen en fietsen met race-sturen zijn niet toegestaan en een helm is verplicht.

13:45 – 15:00 wedstrijd voor niet-licentiehouders (Funklasse)
Voor de regionale fanatieke toerfietser (m of v) die wil kennismaken met de wedstrijdsport. Uitsluitend deelname met startlicentie. Inschrijven kan via www.knwu.nl. Geen startlicentie? Vraag een dag-startlicentie aan. Zie voor procedure Dag-startlicentie en dag-lidmaatschap – KNWU. Op de dag zelf is inschrijven ook nog mogelijk, maar maak het jezelf en ons makkelijk en kies voor de voorinschrijving. Een helm is verplicht. Minimale leeftijd: 15 jaar. 

15:30 – 17:00 Sportklasse
Deelnemen kan alleen met een KNWU-licentie. Inschrijven? Ga naar: www.knwu.nl 

De wedstrijden worden verreden onder de reglementen van de KNWU. De organisatie draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor mogelijke ongevallen of schade die renners of toeschouwers, voor, tijdens of na afloop van de wedstrijd overkomt.