MENU

Vogelverschrikker

De wedstrijd

René nodigt Drielenaren uit om de meest creatieve en/of toepasselijke vogelverschrikkers te creëren. Deze creaties kunnen aansluiten op bijvoorbeeld de naam van hun wijk, straat, beroep, gedeelde hobby, of een gebeurtenis die kenmerkend is voor de betreffende locatie. Deze vogelverschrikkers worden vervolgens in tuinen, op straathoeken en pleinen geplaatst om spreeuwen uit het dorp te verjagen tijdens het Kersenfeest, waardoor de oogst beschermd blijft!

 

Deelnemers worden verzocht een foto en de locatie van hun vogelverschrikker vóór zondag 30 juni door te geven aan info@kersenfeestdriel.nl, zodat er een kaart kan worden samengesteld met alle locaties. Zo creëren we onze eigen Vogelverschrikkertocht! Als kers op de taart zal Albert Heijn Ger Koopman een barbecuepakket schenken aan het team dat de meest indrukwekkende vogelverschrikker maakt. Dit Vogelverschrikkerbarbecuepakket zal groot genoeg zijn om alle betrokken bouwers te belonen.

Inschrijving gesloten!

Voor een plattegrond met alle vogelverschrikkers: scroll naar beneden!

Buurtbarbecue voor Drielse vogelverschrikkers

Het pittoreske dorpje Meyrals, gelegen in het hart van de Franse Dordogne, telt 468 inwoners en staat bekend om een jaarlijkse zomertraditie: de vogelverschrikkerparade. De dorpsbewoners creëren vogelverschrikkers die tentoongesteld worden in het middeleeuwse centrum van dit piepkleine dorp. De insteek van de parade is om toeristen een wandeling door het dorp en omstreken te laten maken en te laten zien hoeveel creativiteit schuilt in hun bescheiden aantallen. Dit idee inspireerde René Zoetbrood, die op zijn beurt weer Ger Koopman inspireerde.

Schrikbarende poppen
De vogelverschrikkers op de straten van Meyrals zijn geïnspireerd door een detail die de makers verbindt. Denk hierbij aan een bakker die zijn vogelverschrikker versiert met gardes en beslagkommen. Sommige vogelverschrikkers worden speciaal ontworpen om een specifieke plaats te kenmerken, zoals een verschrikker met een veiligheidshesje bij een oversteekplaats. 

Drielenaar René Zoetbrood hoorde voor het eerst van deze vogelverschrikkerparade in Meyrals via de vakantiefoto’s van Mieke en Herman Jansen en werd hij gegrepen door het charmante schouwspel van de kleurrijke poppen. Het idee achter deze creatieve samenkomst van de lokale bevolking inspireerde hem om een soortgelijke traditie in Driel te introduceren, gecombineerd met een wedstrijdelement. Hij nam contact op met het Kersenfeest en zo werd het idee van de Vogelverschrikkertocht geboren.

Albert Heijn-ondernemer Ger Koopman was eveneens geïnspireerd door de gemeenschapszin van het Franse dorp en zag de potentie in Renés idee. Hij besloot zijn steentje bij te dragen in de vorm van een fantastisch barbecuepakket!

De route

De spreeuwen in Driel worden verjaagd door maar liefst 32 vogelverschrikkers. In bovenstaande kaart vind je alle locaties. Hier onder vind je alle deelnemende adressen nogmaals op willekeurige volgorde.

Korte Molenstraat 5
Vredesteinsestraat 1
Molenstraat 3
Drielse Rijndijk 77
Eijkmansstraat 31
De vogelwikke
Paardenbloem 82
Vogelenzangsestraat 17
Gruttostraat 10
Cremerstraat 5
Boltweg 10
De Nijstad 8
Rijnstraat 56
Baltussenweg 11
Elstergrindweg 5
Louise Hengeveltlaan
Hoek Molenstraat / de Hul
Baltussenweg  39
Nuijstraat 25/27
Drielse Rijndijk 43
Voorsteeghstraat 12
Broeksingel 71
Elstergrindweg 8
Drielse Rijndijk 87
Aussemsstraat 52
Korte Molenstraat 2
Gruttostraat 4
Casimirstraat 23
Meikers 11
Dorpsstraat 3a
Baltussenweg 22
Hoenveldsestraat 4

Mede mogelijk gemaakt door: AlbertHeijn Ger Koopman